SF-Caravan aloittaa juhlavuotensa messuilta

SF-Caravan ry aloittaa juhlavuotensa messuilta
Karavaanarimatkailun nostalgia ja nykyhetki kohtaavat messuilla Turussa

Karavaanarimatkailun harrastajat ja alan näytteilleasettajat kokoontuvat Turkuun 10.-12. tammikuuta. Turun Messu- ja Kongressikeskuksen Caravan Show –messut ovat Suomen vanhimmat alan messut. Messujen pitkäaikaisena yhteistyökumppanina on SF-Caravan ry, jolla on ensi vuonna aihetta juhlaan. Liitto aloittaa nimittäin 50-vuotisen toimintakautensa juhlinnan messuilta. Yli 63 000 jäsenen liitto juhlii teemalla Liikkeellä luonnostaan.
Ensimmäistä kertaa Caravan Show -messujen yhteydessä jaetaan myös Vuoden Karavaanari -tunnustus. SF-Caravan ry palkitsee samalla myös Vuoden Caravan-alueet. Huomionosoitukset jaetaan avajaistilaisuudessa, perjantaina 10.1. kello 15.

Pitkä järjestämiskokemus näkyy tarjonnassa

Messuhallit ovat täynnä matkailuvaunuja ja –autoja. Tutustuttavaa ja ostettavaa on paljon, ja painopiste on nimenomaan alan tarjonnassa ja automatkailussa:
− Turun Messu- ja Kongressikeskus on tehnyt jo vuosikymmeniä pitkäjänteistä työtä yhdessä näytteilleasettajien ja alan organisaatioiden kanssa. Tämä näkyy vahvasti näyttelyannissa. Tapahtumalla on vakaa pohja, arvioi projektipäällikkö Päivi Järvelä. Esiteltävien merkkilistalta löytyvät kaikki tärkeimmät auto- ja vaunumerkit.

Treffit täynnä arktista eksotiikkaa

Caravan Show -messujen erikoisuutena on messukeskuksen piha-alueelle nouseva treffialue. Turun Messukeskuksen harvinaisen laaja ja yhtenäinen parkkialue tarjoaa hyvä leiripaikan. Alueelle majoittuu satoja vaunukuntia ympäri Suomen. Treffiläisten mukavuudesta ja turvallisuudesta huolehtii tapahtuman aikana SF-Caravan Turku ry.

Nostalgia sai uuden kerhon

Messujen ohjelmassa nähdään ensimmäistä kertaa Nostalgia-foorumi.  SF-Caravan ry:n alle perustettu uusi kerho nimeltään Nostalgiakerho kokoaan yhteen mm. vanhojen matkailuajoneuvojen säilytyksestä ja entisöinnistä kiinnostuneet karavaanarit. Luontevasti juhlateemaankin nivoutuvassa kokonaisuudessa kuullaan kiinnostavia puheita mm. matkailuajoneuvojen varusteiden kehityksestä 1950-luvulta tähän päivään.

Keula kohti ulkomaita

Asiapuolen ohjelmiston on koonnut ammattitaidolla ja kokemuksella SF-Caravan ry, eikä vastaavaa automatkailun tietopakettia ole tarjolla missään muualla. Ainutlaatuinen kokonaisuus sisältää hyviä vinkkejä mm. ulkomaille, kuten Ukrainaan, Valko-Venäjälle ja Kreikkaan, lähteville matkailijoille sekä ajankohtaista tietoa mm. sääoloihin varautumisesta sekä leirintäalueiden toimivuudesta. Tilaisuudet ovat perinteisesti olleet täynnä kiinnostuneita kuulijoita.
Caravan Show –messujen tärkeä osa on myös viihteellä. Messujen esiintyjätähdet ovat tänä vuonna mentalisti Pete Poskiparta ja tangokuningas Kyösti Mäkimattila.